Levende kulturspor

De fire kommuner i kulturregionen Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg ønsker med projektet ”Levende KulturSpor”:

  • at synliggøre og dele den store kulturhistoriske viden og mange af de spændende historier, som museums- og naturfolk allerede ligger inde med
  • at skabe netværk og synergi imellem de involverede partnere og inspiration på tværs af forvaltninger og institutioner samt at udvide kendskabet til de andres fagligt stærke sider og potentialer
  • at få brugerne lokket ud af sofaen og få dem til at bevæge sig ud i naturen og få gode oplevelser. Dette skal ske ved at tilbyde mere kvalificerede, tværfaglige og nytænkende tilbud. Sammen arrangeres guidede temature, bjergbestigninger, vandringer, parkmaraton, cykelture, kanosejladser og andre åbne aktiviteter for forskellige målgrupper, med vægt på den kvalificerede kulturhistoriske formidling i de benyttede områder.
  • at skærpe alle slags brugeres bevidsthed om, at naturen er fyldt med kulturarvsSPOR, som – både med og uden 2D-stregkoder – kan aflæses for gode historier og oplevelser.
  • 2D-stregkoderne skal være ekstra bonus-oplevelser, når man alligevel begiver sig ud i naturen. Man vælger selv, om man vil tage imod tilbuddet, når man møder det.
  • de 10 FODSPOR skal udgraves og tilsås af brugerne, og processen skal bevidstgøre grupperne om, hvordan mennesker og natur har skabt og påvirket landskabet gennem tiderne. Sporene kan i mange år fremover også bruges til denne formidling, når de senere forfalder.

Læs den fulde projektbeskrivelse på side 31 i kulturaftalen 2012-2015.

Her kan du se hele kulturaftalen 2012-2015.

For yderligere information om projektet "Levende KulturSpor" kontakt tovholder Tina Knudsen Jensen Arkivar Museum Museum Østjylland.